How to Hygge








Jak být v rovnováze? Jak mít tam uvnitř klid a být se vším srovnaný? Jak být v klidu a reagovat na všechny pozitivně?
Odpovědi na tyto otázky jsou v tomto uspěchaném světe dost podstatné! Chci vám ukázat několik tipů a triků (mých i jinde nalezených, které určitě vyzkouším), které vám pomohou k rovnováze ducha i těla. 
Je totiž velice důležité, jak se člověk cítí uvnitř a až pak, jak reaguje a jak se chová. Podle chování člověka velice jednoduše poznáte, jak je sám se sebou vyrovnaný. Ráno, když jedu na longboardu do práce, vidím jak se lidi strašně mračí - ne na mě- ale celkově, na celý svět. Mám sto chutí k nim přijít a zeptat se: "Proč se pane tak mračíte?". 

Pro mě je několik věcí, které dělám, když cítím "bubáky v hlavě". Když se v danou chvíli necítím dobře, nesoustředím se na úkoly v práci, nemám dobrý pocit z toho, co mě čeká. Bývám třeba nervózní, nevím co dřív dělat a přijde mi, že jsem zahlcená úkoly, které nestíhám zpracovávat a přesto si říkám, že bych chtěla dělat víc věcí, abych  měla lepší výsledky.

Je důležité se zastavit- vydýchat se a uklidnit sám sebe- nejlépe po příchodu domů. Udělat si čaj, zapálit svíčky, vypnout telefon (práce už skončila, tak na co čučet ještě po práci do telefonu, když nás to nezklidní).
Vypnout si telefon- nebo alespoň ho někam zahodit na pár chvil po příchodu domů, není vůbec zlá věc. Chápu, že hodně s nás je na telefonu od rána do večera i kvůli práci. Ale zkuste vážně večer vypnout zvuky a věnovat se sám sobě. 

Yoga- to je další věc, která vás uklidní a kde se dobře vydýcháte. já cvičím doma s Boho Beautiful. Je to hrozně příjemná slečna s milým hlasem. Pokud jste začátečníci, doporučuji navštívit pár lekcí, kde vás naučí základní cviky, abyste si nezpůsobili bolest. 
Celkově cvičení vám od stresu a napětí pomůže nejvíce ze všeho. Je dobré nastavit si pravidelné cvičení alespoň 3x týdně. Nemusí to být nutně yoga, chodím se taky například před prací proběhnout do parku nebo lozit na krytou stěnu (stačí vám jeden kámoš). 

Další činnost, u které se krásně odreagujete je třeba i čtení nebo malování, celkově jsem za to, že jako tvorové bychom měli tvořit - zanechat za sebou nějakou stopu - otisk, nebo jen tak pro dobrý pocit prostě jen tak tvořit. 

Líbí se mi moc například tento recept na štěstí od Anie:

-do zrcadla jen s úsměvem
-promazat sociální sítě
-nesoudit
-pít hodně vody a trochu vína
-hledat krásnu v přírodě
-jíst s chutí
-milovat s láskou
-a na všechno používat kokosák!

Přidala bych tam ještě, abychom nepřemýšleli neustále na tím, co si o nás myslí ostatní - co si myslí o tom co děláme, jak se chováme nebo jak vypadáme (v rámci mezí samozřejmě:). Pak celkově všichni bychom se měli víc usmívat, jíst víc věcí, co roste ze země. Jednou za týden, nebo za dva týdny bychom měli vyjet mimo město. Nebo klidně jenom za město do lesa na procházku. Vzít si termosku, teplé oblečení a botky a jen tak se procházet a nýt v klidu.
Měli bychom častěji dělat věci, co nás baví a naplňuji. Tohle dělají často děti, pokud si všimnete a jsou šťastnější než my dospělí. Buďme občas taky jako děti- dělejme věci, které nás dělají šťastnými:) 


Zdroj obrazku: pinterest.com


Krásný den - udělejte si ho!

Comments

Popular Posts